- Autor: Catlady
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vitana Natur bujón (hotový výrobek) | 4 |
Olej slunečnicový | 15 |
Žampiony | 195 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 48 |
Mrkev | 150 |
Cibule | 105 |
Pohanka (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, provensálské bylinky, může se dát půl kostky hovězího bujonu
Energetická hodnota celkem: 5002 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1251 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Pohanku nasypeme do lehce osolené vody s půl kostkou hovězího bujonu, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Veškerá voda se nám vsákne do pohanky, tudíž nesléváme. (1 hrnek pohanky na 1 a půl hrnku vody) Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, mrkev a šunku, nakonec přidáme oloupané a nakrájené žampiony. Opepříme. Osolíme. Chvilku dusíme ve vodě kterou nám pustili žampiony. Nakonec uvařenou pohanku a směs z pánve smícháme, můžeme dochutit provensálskými bylinkami a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.